Jeroen Meus doet opmerkelijke uitspraak over ‘Dagelijkse Kost’: “Alsof ik de mensen in ’t zak zet” Buitenland
Buitenland

Jeroen Meus doet opmerkelijke uitspraak over ‘Dagelijkse Kost’: “Alsof ik de mensen in ’t zak zet”

Jeroen Meus doet opmerkelijke uitspraak over ‘Dagelijkse Kost’: “Alsof ik de mensen in ’t zak zet”

Tien jaar al is Jeroen Meus met ‘Dagelijkse Kost’ op Eén dé opperheerser onder de televisiechefs. Zijn concurrenten bij VTM moesten één voor één de duimen leggen. En aan zijn ambitie lijkt nog geen einde te zijn gekomen.

“Als ik mijn ogen sluit, lijkt het pas gisteren dat ik de allereerste aflevering opnam in de keuken van wijlen Felice”, zegt Jeroen in een gesprek met Dag Allemaal. “Intussen zijn we vijf keukens verder. Ook als ik naar de grijze haren kijk die ik aan het kweken ben, zie ik wel dat ik al even bezig ben”, lacht hij.

Zelfs na al die jaren maakt Jeroen het zichzelf liever niet té gemakkelijk. Zo zal hij nooit een oud gerecht nog eens hernemen. “Ik zou een schuldgevoel krijgen”, bekent hij. “Alsof ik de mensen 'in't zak' zet. Wat wél kan: twee recepten die dezelfde basis delen. Worst met rode kool en aardappelen is één ding, toast met rode kool en zwarte pens erop is een ander recept, maar in beide gevallen draait het om de combinatie ‘worst met kool’. Die vrijheid gun ik mezelf wel.”

In de zetel voor Netflix

Ook thuis zorgt hij zelf meestal voor de dagelijkse kost. “En als ik thuiskom terwijl Stéphanie achter het fornuis staat, neem ik het van haar over”, klinkt het. “Omdat ik dan het gevoel krijg dat ik ook iets gedaan heb. Voor de rest ben ik niet zo actief in het huishouden. Ik ben heel streng voor mezelf op het werk, maar privé kan ik best wel een luierik zijn die graag in z’n zetel hangt en Netflix kijkt."

Populair

Laatste nieuws