-->

Frank Vandenbroucke drijft zijn vrouw tot waanzin: “Dit moet een kwelling zijn”

Frank Vandenbroucke drijft zijn vrouw tot waanzin: “Dit moet een kwelling zijn”
Dinsdag 23 Maart 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  

Frank Vandenbroucke heeft de weinig benijdenswaardige taak om ons land doorheen de coronacrisis te sleuren. Toch laat hij zijn hoofd niet hangen, ook niet na alle tegenslagen. Hij is er zeker van dat we de strijd tegen het virus gaan winnen.

“Ik ben het ook beu: laat dat duidelijk zijn”, benadrukt Vandenbroucke in De Zondag. “Mijn hoofd zit vol covid. Ik kan haast aan niets anders denken. Het virus slorpt mij helemaal op. Mijn vrouw wordt er gek van”, lacht hij. “U moet weten: wij wonen op een appartement en ik doe vooral aan telewerk. Zij hoort mij dus van ’s morgens tot ’s avonds discuteren met een computerscherm. Dat moet een kwelling zijn.” 

"Ik begrijp dat het lastig is"

“Wat mij staande houdt, is de overtuiging dat we dit zullen overwinnen”, aldus de minister van Volksgezondheid. “En dat het niet meer zó lang zal duren. Maar ik begrijp dat het vreselijk lastig is voor veel mensen, zeker voor kinderen en jongeren.” 

Zelf vaccins aankopen om de vaccinatiecampagne sneller te laten gaan, zoals ook andere Europese landen doen, ziet Vandenbroucke niet zitten. “Liever de iets tragere Europese trein dan soloslim te spelen. Voor een klein land zoals België is Europese samenwerking ongelooflijk belangrijk. Zonder Europa zouden wij amper de kans krijgen om vaccins aan te kopen. De farma kijkt eerst naar de grote landen, hoor", besluit hij.

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  vaccins