Dinsdag 23 Maart 2021 - 18:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bo Van Spilbeeck bedreigd op straat: “Een bende jonge kerels deed dit bij me”

Bo Van Spilbeeck bedreigd op straat: “Een bende jonge kerels deed dit bij me”

Toen Bo Van Spilbeeck in 2018 bekend maakte dat ze als vrouw door het leven zou gaan, voelde ze zich bevrijd. Ze kreeg erg veel lof voor haar moed en doorzettingsvermogen. Toch zijn er nog steeds mensen die zich neerbuigend uitlaten over transgenders. Dat ondervond ook Bo.

"Fysieke incidenten zijn er nooit geweest, al heb ik me wel een paar keer bedreigd gevoeld”, geeft Bo eerlijk toe in De Morgen. “Jaren voor mijn coming-out was ik eens als vrouw gaan shoppen in Brussel en een groepje van vijf jonge kerels kwam rond mij staan. Ze kwamen dichter en dichter en begonnen mij aan te raken. Dat was in de Nieuwstraat, dus gelukkig liep er veel volk rond ons, verder ging dat niet." 

"Ze bleven mij maar volgen"

“Een andere keer in Brussel spraken een paar jonge gasten mij aan”, vertelt Bo. “Ik negeerde hen, begon op mijn hakken sneller te stappen, maar ze bleven mij maar volgen. 'C'est pas poli de ne pas répondre, madame. Pourquoi est-ce que vous ne répondez pas?' Ze probeerden mij uit te dagen, maar gelukkig kwam het niet tot een fysieke confrontatie.” 

“En ook in mijn eigen dorp was er ooit eens een voorval”, klinkt het. “Opnieuw begon een bende jonge kerels mij van een afstand uit te schelden. Ik ben dan een boetiek ingevlucht waar ze mij kenden en ik heb daar gewacht tot die gasten weer weg waren. Maar ik zeg het, al die incidenten dateren van voor mijn coming-out”, besluit ze.

TAGS  I  Bo Van Spilbeeck  I  shownieuws  I  transgender