‘Thuis’ en ‘Familie’ vallen zwaar door de mand: “Dit is weinig realistisch” Buitenland
Buitenland

‘Thuis’ en ‘Familie’ vallen zwaar door de mand: “Dit is weinig realistisch”

‘Thuis’ en ‘Familie’ vallen zwaar door de mand: “Dit is weinig realistisch”

In ‘Thuis’ en ‘Familie’ proberen de scenaristen zo goed mogelijk het normale leven weer te geven; alleen het dramagehalte ligt - hopelijk - iets hoger dan bij het gemiddelde Vlaamse gezin. Het Laatste Nieuws nam de twee populairste Vlaamse soaps onder de loep en zag dat het toch net iets beter kon.

Uit een grootschalig onderzoek blijkt namelijk dat vier op de tien Belgen een huisdier hebben rondlopen. En volgens de FOD Economie telt ons land 2,2 miljoen katten en 1,5 miljoen honden. In ‘Thuis’ of ‘Familie’ zien we echter nooit dieren opduiken.

“Weinig realistisch, maar huisdieren zijn nu eenmaal niet welkom in soaps”, lezen we. “Ze zijn niet te regisseren en verstoren de opnamen met hun geluiden. Bovendien kunnen ze niet in de studio achterblijven wanneer iedereen na de opnamedag naar huis mag.”

"Ook de microgolf en oven werken nooit"

”Voor een vers kopje koffie moet je niet in de Withoeve of de Jan & Alleman zijn”, klinkt het nog. “Op de sets van 'Thuis' en 'Familie' werkt namelijk geen enkel koffieapparaat. Zo'n toestel maakt te veel lawaai en kan de dialogen van de cast overstemmen.”

“Soms wordt een op voorhand gevulde mok onder de machine gezet, maar meestal wordt de lege kop door de rekwisiteur van dienst buiten beeld snel verwisseld met een volle", komen we ook te weten. "Het geluid van het doorlopen wordt er dan nadien bij gemonteerd. Ook de microgolf en oven werken in soaps nooit echt."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws