Donderdag 25 Maart 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

De moed zakt Goedele Liekens in de schoenen: “Van de bergtop naar beneden gevallen”

De moed zakt Goedele Liekens in de schoenen: “Van de bergtop naar beneden gevallen”

Goedele Liekens werd vorig jaar gediagnosticeerd met huidkanker. De behandeling slaat aan, maar de strijd tegen de dodelijke ziekte eist zijn tol. Zo is haar energiepeil gezakt tot onder nul. Daar heeft ze echter een tijdelijke oplossing voor.

“Ik ben 'de vrouw met 5 flesjes campinggas’”, zegt Goedele in haar column voor Het Laatste Nieuws. “Klinkt als een thriller. Is het soms ook. 's Morgens zijn ze alle vijf gevuld. Opstaan en dagelijkse verzorging: één gasflesje opgebruikt. Naar de post of de winkel rijden: hups, een tweede flesje leeg.” 

“Inkopen doen en koopwaar in de ijskast: bidon 3 tot de bodem leeg”, vervolgt de bekendste seksuologe van ons land. “Een online vergadering: daar gaat er weer minstens één. De post openmaken, mails lezen en (proberen) te beantwoorden kost me elke dag 2 flinke gasflessen.” 

"Niks komt echt binnen"

“En dan is het kaarsje uit. Op. Geen jus meer”, klinkt het. “Geen energie om telefoontjes of WhatsApp te beantwoorden. Geen focus voor inhoudelijke dossiers of om politieke columns te lezen. 'Terzake', 'De afspraak', 'De ochtend’..." 

“Alles waar ik vroeger zo van smulde: ik zit er suf naar te kijken en te luisteren”, aldus Goedele. “Alsof het door een sluier is. Niks komt echt binnen. Zo energiek ik in een vorige column in de 'revalidatie' vloog, zo beperkt voel ik me nu. Van de bergtop naar beneden getuimeld”, besluit ze.

TAGS  I  Goedele Liekens  I  shownieuws  I  kanker