De Wever haalt zwaar uit naar scholen: "Dit is er zeer ver over" Politiek
Politiek

De Wever haalt zwaar uit naar scholen: "Dit is er zeer ver over"

De Wever haalt zwaar uit naar scholen: "Dit is er zeer ver over"

In meer dan 92 landen zullen er morgen klimaatacties plaatsvinden. Ook in ons land vinden er klimaatbetogingen plaats. Naar verwachting zal er een hele grote opkomst zijn, want voor het eerst zullen een groot aantal scholen meedoen.

Enkele scholen maken er een buitenschoolse activiteit van. Daardoor worden de leerlingen verplicht om mee te stappen in de klimaatmars, anders spijbelen ze. Dat is niet naar de zin van sommige ouders en ook de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) haalt uit.

"Wat er vandaag gebeurt, is er helemaal over", zegt De Wever aan ATV. "Kinderen worden verplicht om mee te gaan in de klimaatbetogingen als pedagogische activiteit van de school. Een school moet kinderen zeker opvoeden tot kritische burgers, maar dat gebeurt wat mij betreft op de schoolbanken."

"Ik zou het absoluut niet waarderen dat mijn kinderen in een betoging moeten meelopen als verplicht van de scholen. Dan spijbelen ze als ze niet mee gaan betogen. Dit is de wereld helemaal op zijn kop. Dit is er zeer ver over. Ik ga daar absoluut niet mee akkoord."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws