Steven Van Gucht haalt uit naar de politiek Politiek
Politiek

Steven Van Gucht haalt uit naar de politiek

Steven Van Gucht haalt uit naar de politiek

Viroloog Steven Van Gucht is niet tevreden met de maatregelen die het Overlegcomité genomen heeft. De politiek had volgens Van Gucht nog verder moeten gaan.

“Dit zijn ingrijpende maatregelen die de cijfers wel naar beneden zullen krijgen. Maar een echt harde lockdown, zoals in het buitenland, is dit niet”, meent Van Gucht in het VRT-Journaal. "Ik ben niet zeker of we de curve laag genoeg gaan krijgen. Je kan deze maatregelen vergelijken met die van de tweede lockdown in november."

"Toen zijn de cijfers in het begin fel naar beneden gegaan, maar daarna zijn we wel blijven steken op een hoog plateau van zo’n 2.000 nieuwe besmettingen en 120 ziekenhuisopnames per dag", vervolgt Van Gucht. "Daar zijn we nooit echt onder geraakt en dat is jammer. Dan heb je nooit marge voor als de situatie weer even slechter wordt.”

Buitenschoolse activiteiten

Ook het feit dat de buitenschoolse activiteiten behouden blijven, zint Van Gucht niet. "Dit is net het omgekeerde wat wij met de experts initieel gevraagd hadden", klinkt het. "Scholen zijn prioritair, wij hebben altijd gezegd om eerst een rem op de buitenschoolse activiteiten te houden. Ik denk dat het heel belangrijk is dat ouders een rem zetten op de hobby's van hun kinderen."

Populair

Laatste nieuws