Daisy ‘Nina’ Van Praet had eerst andere rol voor ogen in ‘Thuis’: “Ook voor dit personage heb ik auditie gedaan” Buitenland
Buitenland

Daisy ‘Nina’ Van Praet had eerst andere rol voor ogen in ‘Thuis’: “Ook voor dit personage heb ik auditie gedaan”

Daisy ‘Nina’ Van Praet had eerst andere rol voor ogen in ‘Thuis’: “Ook voor dit personage heb ik auditie gedaan”

Daisy Van Praet heeft haar start in ‘Thuis’ allerminst gemist. Kijkers zaten met verstomming te kijken toen niemand minder dan Nina plots voor de deur van Leo stond. In weekblad Primo legt de actrice uit hoe ze aan de rol van Nina geraakt is.

“Omdat Clara Cleymans met andere projecten bezig is, zocht men een vervangster voor haar personage te spelen”, zegt Daisy. “De makers kenden mij omdat ik al een tijd in hun database zat. Enkele jaren geleden had ik ook al eens een auditie gedaan, maar dan voor een andere rol in ‘Thuis’: die van Thilly.”

Die rol ging destijds naar Lauren Müller. “Jammer voor mij, maar een goede keuze van de makers”, geeft de actrice ridderlijk toe. “Ik kijk regelmatig naar ‘Thuis’ en moet toegeven dat Lauren dat inderdaad uitstekend doet.”

"Het is me dan toch gelukt"

“Als actrice neem ik voortdurend deel aan screentests en grijp ik sowieso regelmatig naast rollen. Dat hoort bij de job", merkt Daisy op. "No hard feelings, dus. Ik was wel aangenaam verrast dat de makers me vier jaar na die cameratest plots belden. Ik dacht: ‘Het is me dan toch gelukt'”, lacht ze. “Ze boden me een andere rol aan waarvoor ik zelfs geen nieuwe auditie hoefde te doen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws