Frank Vandenbroucke emotioneel over zijn moeilijkste beslissing tot dusver: "Dat was echt vreselijk" Royalty
Royalty

Frank Vandenbroucke emotioneel over zijn moeilijkste beslissing tot dusver: "Dat was echt vreselijk"

Frank Vandenbroucke emotioneel over zijn moeilijkste beslissing tot dusver: "Dat was echt vreselijk"

Sinds 1 oktober 2020 is Frank Vandenbroucke vicepremier en minister van Volksgezondheid. Hij volgde zo Maggie De Block. Hij moest al heel wat moeilijke beslissingen nemen tijdens de coronacrisis. Hij kreeg ook al veel kritiek te verwerken.

Zo werd hier en daar geopperd dat de politici de burgers als kleuters behandelen. “Dat vind ik fout. Echt waar”, zegt Vandenroucke in De Zondag. “Wij brengen feiten, geen banale slogans. Zelden heeft een regering zoveel feiten gecommuniceerd. Wie wil volgen, moet haast epidemioloog zijn. We behandelen mensen dus zeker niet als kleuters.”

Vandenbroucke begrijpt dat het ongemakkelijk is wanneer iemand de bevolking zegt wie waar exact naar het toilet mag gaan. “Maar als ik die vragen krijg van journalisten, wie ben ik dan om te zeggen dat dat onbelangrijke vragen zijn?”, aldus de minister. “Ik heb viroloog Steven Van Gucht zelfs eens horen zeggen dat de wc-pot dicht moet na het doen van uw behoefte. Dat soort communicatie is blijkbaar onvermijdelijk in een epidemie.”

"Dat was vreselijk"

Als het gaat over de moeilijkste beslissing die hij tot dusver heeft moeten nemen, is Vandenbroucke duidelijk. ”Ik wil er twee noemen. De dag dat we beslisten dat een kind ook meetelt als een echt knuffelcontact”, klinkt het, alvorens er een stilte valt.

“Dat was vreselijk. We vragen eigenlijk aan kinderen om angst te hebben voor mensen. Als ze oma zien, mogen ze niet in haar armen springen. Dat was voor mij héél moeilijk. En de tweede was de beslissing om door te zetten met AstraZeneca", besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws