-->

Enorm frustrerend voor Kat Kerkhofs: “Het was een complete shock voor mij”

Enorm frustrerend voor Kat Kerkhofs: “Het was een complete shock voor mij”
Zondag 28 Maart 2021 - 16:30   I   Foto: Photonews   I  

Kat Kerkhofs en Dries Mertens wonen nu al acht jaar in Napels. Niet dat deze verhuis gepland was, wel integendeel. Van het ene moment op het andere kreeg de Rode Duivel telefoon dat Napoli hem wilde overkopen van zijn toenmalige club PSV. En dus vertrokken ze naar Italië.

"In tegenstelling tot Dries was ik al vaak met mijn ouders in Italië geweest, maar ook voor mij bleek het een cultuurshock", zegt Kat in een interview met Het Laatste Nieuws. "Het leven in Zuid-Italië is helemaal anders dan wij in het noorden gewoon zijn: de cultuur, de praktische gang van zaken…" 

"Ik dacht dat ze mij heel knap vonden"

“Zo moet je wegentol betalen als je van de ene zone naar de andere rijdt, en betaal je de gas- en elektriciteitsrekeningen niet in de bank, maar in een tabaccheria”, laat Kat weten. “Ik ging er ook van uit dat iedereen in Europa toch op zijn minst een mondje Engels praat, maar dat is hier écht niet het geval.” 

“Zelfs 'How are you?' begrijpt men vaak niet. Erg frustrerend was dat”, geeft de presentatrice van ‘Kat Zonder Grenzen' toe. “Iedereen riep ook de hele tijd 'Ciao bella!', dus ik dacht in het begin dat ze mij hier toch wel heel knap moesten vinden. Bleek het een doodgewone groet te zijn die ze voor elke vrouw gebruiken."

TAGS  I  Kat Kerkhofs  I  Dries Mertens  I  Napoli  I  Napels  I  shownieuws  I  PSV  I  Kat Zonder Grenzen  I  voetbal