VRT brengt grote veranderingen aan in ‘Het Journaal’: Dit is er aan de hand Buitenland
Buitenland

VRT brengt grote veranderingen aan in ‘Het Journaal’: Dit is er aan de hand

VRT brengt grote veranderingen aan in ‘Het Journaal’: Dit is er aan de hand

VRT NWS versterkt ‘Het Journaal’ met een multifunctionele studio en extra aandacht voor het late journaal. Daarom dat ‘Het Journaal’ voor een korte tijd verhuist naar de Sporza-studio. Zo kunnen in de huidige studio enkele noodzakelijke technische vernieuwingen gebeuren.

Vanaf paasmaandag 5 april neemt 'Het Journaal' terug zijn vaste stek in Studio 1, die vanaf dan multifunctioneler zal zijn. De studio biedt meer mogelijkheden voor de verschillende journaals doorheen de dag zodat we sneller en wendbaarder kunnen inspelen op de behoeften van de kijkers.

Goedele Wachters en Xavier Taveirne

Meer dan ooit vervult ‘Het Journaal’ een belangrijke rol. En net daarom kiest de VRT ervoor om dit voorjaar de journaalmomenten te versterken. Met extra aandacht voor het late journaal. Aangezien het nieuws nooit stopt zal dat journaal een nog belangrijkere rol spelen om mee te zijn met de laatste nieuwsfeiten.

Ze zullen ook dieper in gaan op enkele nieuwsthema’s van die dag. Goedele Wachters en Xavier Taveirne worden de vaste ankers om ons op weekdagen door de avond te loodsen.

Meer dan 1500 journaaluitzendingen per jaar

Christophe Janssens, regisseur en projectcoördinator van ‘Het Journaal’: “‘Het Journaal’ brengt het nieuws in beeld en die blik op de wereld vanuit de studio willen we vergroten. Door alle technologische mogelijkheden die er nu zijn, kunnen we ook makkelijker en sneller live naar mensen toe gaan, naar een expert, journalist of getuige ter plaatse bijvoorbeeld."

"Onze studio gaat gemiddeld vier keer per dag op antenne, dat zijn meer dan 1500 journaaluitzendingen per jaar vanuit de nieuwsstudio. Om dat elke keer goed te doen, moet ze dus helemaal up-to-date zijn en aan alle kwaliteitsvereisten voldoen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws