-->

Erika Vlieghe doodeerlijk: “Waarom het Overlegcomité hiervoor koos, kan ik ook niet uitleggen”

Erika Vlieghe doodeerlijk: “Waarom het Overlegcomité hiervoor koos, kan ik ook niet uitleggen”
Zondag 28 Maart 2021 - 21:30   I   Foto: VRT   I  

Eerder deze week kondigde premier Alexander De Croo dan toch nog strengere maatregelen aan. De politici laten zich nog steeds leiden door de raad die de experten geven, maar tussen advies en beslissing blijkt toch nog een serieus verschil te zitten. Dat zag ook Erika Vlieghe na het laatste Overlegcomité.

"Er zijn verschillen, maar ik wil daar niet in blijven graven”, zegt Vlieghe in De Morgen. “De politiek moet dat advies nu eenmaal vertalen naar iets wat organiseerbaar en haalbaar is. En ons belangrijkste advies was 'doe iets, kom met verstrengingen’." 

“Of daar dan een vervroegde avondklok of een verbod op niet- essentiële verplaatsingen in zit of niet zijn dan wel geen details, maar ik accepteer dat als er maar een globaal pakket verstrengingen is dat de contacten scherp vermindert.”

"Ik ben bezorgd over de situatie op de werkplek"

"Je kunt het natuurlijk altijd spijtig vinden dat bepaalde nuances niet zijn meegenomen”, merkt de infectieloge op. “Zo ben ik bezorgd over de situatie op de werkplek. Ik vraag me af of in de meest risicovolle sectoren niet nog meer kan worden gedaan. En waarom men besloot de kleuterscholen open te houden kan ik ook niet uitleggen”, besluit ze.

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  Overlegcomité  I  nieuws365