Greta Thunberg genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede Buitenland
Buitenland

Greta Thunberg genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

Greta Thunberg genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

Greta Thunberg (16) is genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede. Dat maakt het organiserend comité bekend. De bekendmaking komt er een dag voor de wereldwijde stakingsdag voor het klimaat, waarbij Thunberg de drijvende kracht is.

Thunberg is een ster geworden. Twee weken geleden kwam ze naar Antwerpen en werd ze aangeklampt door pers en sympathisanten.

Thunberg begon in haar eigen land Zweden in haar eentje met een klimaatprotest. Dat deed ze in augustus en ze inspireerde jongeren over heel de wereld. Zo ook Anuna De Wever en Kyra Gantois, die vanaf december klimaatprotesten organiseren in België.

Nu is Thunberg dus genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. “We hebben haar voorgedragen omdat het echt nodig is dat we de klimaatverandering een halt toeroepen. Anders zal die de oorzaak zijn van oorlogen, conflicten en vluchtelingen”, zegt de Noor Freddy André Ovstegard bij The Guardian. “Greta Thunberg heeft een massabeweging op de been gebracht die ik zie als een gigantische bijdrage aan de vrede.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws