Adrie van der Poel haalt uit na zege van Wout van Aert: "Onbegrijpelijk" Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel haalt uit na zege van Wout van Aert: "Onbegrijpelijk"

Adrie van der Poel haalt uit na zege van Wout van Aert: "Onbegrijpelijk"

Ook Adrie van der Poel zag hoe Wout van Aert makkelijk won in Gent-Wevelgem. Volgens de vader van Mathieu van der Poel kreeg Van Aert veel te weinig tegenstand.

"Voor een goed begrip: ik wil niets afdoen aan de zege van Wout van Aert. Heel sterk, heel snel. Van Aert is de verdiende winnaar van Gent-Wevelgem. Máár: het is hem wel niet moeilijk gemaakt", meent Van der Poel in Het Nieuwsblad.

"Eerst is er de chaotische aanpak van Deceuninck –Quick-Step. Dat Van Aert wegrijdt door een valpartij in een peloton is deels een excuus, maar pakken ze het bij de tweede beklimming van de Kemmel iets georganiseerder aan, dan zitten ze met drie man vooraan."

"Heel atypisch hoe Deceuninck –Quick-Step dat verknoeid heeft. Ten tweede: Bike-Exchange. Waarom met drie man in de kopgroep alles geven? Zo breng je Van Aert in een zetel naar de finish. Terwijl Bike-Exchange ook nog twee man in de groep daarachter had. Noem mij ouderwets, maar dan ben je niet slim. In zo’n situatie moet je vooraan niet rijden én achteraan niet rijden. Laat de anderen maar energie verspillen."

"Onbegrijpelijk"

"Tot slot: de andere spurters in de kopgroep. Nizzolo, Matthews, Colbrelli, waar zaten ze in de finale? Door de rugwind in volle finale was het misschien niet evident, maar ze deden echt wel niets. Onbegrijpelijk hoe ze met Van Aert in hun midden regelrecht naar de slachtbank zijn gereden", stelt Van der Poel.

Populair

Laatste nieuws