Anuna en Kyra: "Scholen mogen leerlingen niet verplichten" Royalty
Royalty

Anuna en Kyra: "Scholen mogen leerlingen niet verplichten"

Anuna en Kyra: "Scholen mogen leerlingen niet verplichten"

Anuna De Wever en Kyra Gantois vinden de verplichte schooluitstappen geen goede zaak. "Wie het belang van de betoging niet inziet, mag niet gedwongen worden”, zeggen de klimaatactivistes.

Heel wat scholen maken van de klimaatbetoging vandaag een verplichte uitstap. Daar kwam zowel van leerlingen, ouders als van politici kritiek op.

Ook Anuna De Wever en Kyra Gantois van Youth for Climate vinden dit geen goed idee. "Ik vind de steun van scholen geweldig, maar het heeft geen zin om jongeren te verplichten om op straat te komen”, zegt De Wever.

“Jongeren die niet overtuigd zijn kunnen niet verplicht worden om te betogen”, zegt Gantois. “Het is jammer, maar als ze het probleem niet willen inzien geef je hen als school beter de kans om thuis te blijven. Scholen moeten leerlingen vooral ook goed uitleggen waarom ze het doen: veel leerlingen snappen de ernst van de klimaatopwarming niet en het is aan de school om hen de schaal van het probleem uit te leggen. Het heeft geen nut om te gaan betogen met leerlingen die eigenlijk niet overtuigd zijn.”

Populair

Laatste nieuws