Helmut Lotti ziet het liever niet gebeuren: “Dit zou vreselijk gênant zijn” Buitenland
Buitenland

Helmut Lotti ziet het liever niet gebeuren: “Dit zou vreselijk gênant zijn”

Helmut Lotti ziet het liever niet gebeuren: “Dit zou vreselijk gênant zijn”

Door de coronacrisis moest Helmut Lotti de release van zijn nieuwe plaat noodgedwongen uitstellen. Maar in september is het zover: dan ligt het album eindelijk in de winkelrekken. Hij knoopt er aan het einde van het jaar ineens ook een tournee aan vast.

Tegen dan zal het bijna twee jaar geleden zijn dat hij nog eens een echt volwaardig optreden heeft gegeven. “In oktober speelde ik twee concerten in de Handelsbeurs in Antwerpen. Eén trouwfeestje heb ik gedaan, met maar tien man publiek. Voor de rest niks”, zegt Helmut in Het Nieuwsblad. “Enkele liedjes op radio en televisie, ja. Maar het begon stilaan als een vervroegd pen­sioen aan te voelen.“

De zanger hoopt alvast dat we tegen het einde van jaar van de corona-miserie verlost zijn. “Niks zo gênant als een wielrenner die zijn handen al in de lucht steekt voor hij de finish heeft bereikt", aldus Helmut. "Dan kan hij nog altijd op zijn bek gaan. Maar ik ga er oprecht van uit dat we momenteel in de laatste etappe zitten. De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst.”

"Zingen verleer je niet"

“Zingen verleer je natuurlijk niet, maar om weer vocaal te kunnen presteren wat ik pre-corona kon, moet ik gedisciplineerd repeteren”, zegt Helmut nog. “Mijn boeker heeft me instrumentals van mijn nummers bezorgd. Die sta ik achter mijn computer mee te zingen. Ik kijk er naar uit om ze eindelijk weer op een podium te brengen, met een orkest erbij.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws