Dinsdag 30 Maart 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Roger De Vlaeminck laat zich verrassend uit over Wout van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie: “Ik zou dat niet doen”

Roger De Vlaeminck laat zich verrassend uit over Wout van Aert en zijn vrouw Sarah De Bie: “Ik zou dat niet doen”

Begin dit jaar werden Wout van Aert en Sarah De Bie voor het eerst ouders van een zoontje dat ze de mooie naam Georges gaven. Heel vaak is Sarah sindsdien nog niet kunnen gaan kijken naar de koers, maar áls ze gaat, komt Georges steevast mee om voor zijn papa te supporteren.

Wielrenners die hun vrouw en kinderen meenemen naar een wedstrijd: het is tegenwoordig schering en inslag. Vroeger, in pakweg de tijd van Roger De Vlaeminck, was dat wel even anders. ”Wij dáchten er zelfs niet aan om onze vrouw mee te nemen, laat staan onze kinderen", zegt Roger De Vlaeminck in Het Laatste Nieuws. "Ik zou het nu ook niet doen, moest ik nu koersen. Maar van Aert zal dat graag hebben, zeker? Want Sarah is er áltijd bij.” 

“Hij vindt dat precies ook belangrijk, om zijn zoontje veel te zien”, merkt Roger op. “Als ik hem hoor vertellen dat hij in de week voor het Belgisch kampioenschap veldrijden bijna niet geslapen heeft omdat hij in het ziekenhuis bleef: dat is schoon, maar in onze tijd was dat niet eens mogelijk - niet als coureur, maar ook niet als gewone man.” 

Nadia en Sheila

“Met mijn eerste vrouw Marleen heb ik twee dochters, Nadia en Sheila. Het is allemaal lang geleden, dus heel precies weet ik het niet meer, maar bij de geboorte van één van de twee was ik aan het koersen en bij de andere ben ik flauwgevallen”, laat de wielerlegende nog weten. “Maar ik kan me niet herinneren dat ik ze ooit één keer op de koers heb gezien. Dat deed niemand. Punt.”

TAGS  I  Roger De Vlaeminck  I  Wout van Aert  I  Sarah De Bie  I  sport