Tom Waes onthult moeilijk moment van zijn vriend Eddy Planckaert: “Dat was niet aangenaam om te zien” Buitenland
Buitenland

Tom Waes onthult moeilijk moment van zijn vriend Eddy Planckaert: “Dat was niet aangenaam om te zien”

Tom Waes onthult moeilijk moment van zijn vriend Eddy Planckaert: “Dat was niet aangenaam om te zien”

Niet veel mensen zullen hiervan op de hoogte zijn, maar Tom Waes regisseerde de eerste twee seizoenen van ‘De Planckaerts’. Eddy Planckaert en zijn gezin zaten toen zowat aan de grond nadat de legendarische wielrenner failliet werd verklaard. Op een gegeven moment was Eddy erg aangedaan van een fan die 50 euro opstuurde.

“Eddy was toen serieus onder de indruk, dat kon je zien in de reeks”, zegt Tom Waes in Dag Allemaal. “Later vertelde Francesco dat het een godsgeschenk was dat wij er waren. Ik heb toen ook veel gepraat met Eddy, die heel diep zat. Maar met de ploeg zorgden wij vaak voor een grappige noot en wij duwden Eddy vooruit.”

“Het was er geen grote luxe, maar ze kwamen niks tekort”, herinnert Tom zich. “Er was daar zoveel liefde in dat huis, en dat was de kracht van het programma. De miserie die wij filmden was niet altijd aangenaam om zien, maar als je bekijkt hoe de familie is rechtgekrabbeld en wat ze in de loop der jaren uitgebouwd hebben, kan ik dat alleen maar bewonderen.”

"Wij zijn vrienden voor het leven"

Momenteel gaat het veel beter met de Planckaerts, die een succesvolle eigen show hebben: “Chateau Planckaert’. “Eigenlijk zijn ze geen haar veranderd”, aldus Tom. “Het is dezelfde warme familie die ons na een opnamedag uitnodigde om te blijven eten. We lopen elkaars deur niet plat, maar ik sms nog met Eddy en Francesco. Lopen we elkaar tegen het lijf dan is de sfeer altijd hartelijk. Wij zijn vrienden voor het leven.”

Populair

Laatste nieuws