VTM-journaliste Hannelore Simoens doet opmerkelijke uitspraak over Marc Van Ranst: “Dat heb ik nu niet meer” Buitenland
Buitenland

VTM-journaliste Hannelore Simoens doet opmerkelijke uitspraak over Marc Van Ranst: “Dat heb ik nu niet meer”

VTM-journaliste Hannelore Simoens doet opmerkelijke uitspraak over Marc Van Ranst: “Dat heb ik nu niet meer”

Hannelore Simoens brengt al meer dan een jaar verslag uit van de coronacrisis voor ‘VTM NIEUWS’. Zij ziet maar al te goed dat de bevolking het helemaal gehad heeft met de pandemie. Er komt meer en meer kritiek, en dit op zowat alles en iedereen.

“Bij mij zijn zelfs de positieve reacties van toon veranderd”, zegt Hannelore in weekblad Humo. “Nu gaat het van: ‘Goed dat je die of die politicus zo kritisch hebt aangepakt, dat je hem of haar niet hebt laten wegkomen met een flauwe uitleg.’ Ik heb het gevoel dat niemand nog iets goed kan doen in de ogen van de kijkers.”

“Politici beknotten nu onze vrijheid en moeten streng ter verantwoording worden geroepen”, weet de VTM-journaliste. “Dat was een jaar geleden wel anders. Toen kregen premier Wilmès en haar regering alleen maar lof voor hun ‘kordate’ ingrijpen”, lacht ze. “Wie herinnert zich dat nog?”

"De komende tijd zullen we weer binnen moeten blijven"

Dat er het voorbije jaar enkele welbespraakte experten waren die ons van een duidelijke uitleg konden voorzien, vindt Hannelore alleen maar positief. “Als je vroeger een prof moest interviewen, dacht je: o jee, het zal weer minutenlang over onbeduidende details gaan, niemand zal er een jota van begrijpen. Dat heb ik nu niet meer."

"Van Ranst en co. verstaan ook de kunst om ons voor te bereiden op wat gaat komen", laat Hannelore weten. "Als de virologen in de tv-studio’s opduiken, denk ik: oei, de komende tijd zullen we weer binnen moeten blijven.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws