-->

Jeroen Meus heeft bijzondere boodschap voor zijn bazen bij VRT: “Het zal niet gemakkelijk zijn”

Jeroen Meus heeft bijzondere boodschap voor zijn bazen bij VRT: “Het zal niet gemakkelijk zijn”
Donderdag 1 April 2021 - 17:30   I   Foto: Photonews   I  

Voor het tienjarig bestaan van ‘Dagelijkse Kost’ bracht Jeroen Meus een jubileumboek uit met maar liefst 250 nieuwe recepten. In het voorwoord van het boek '10 jaar Dagelijkse Kost' schrijft hij: "Ik ben geland”. Bij Radio 2 gaf hij hier wat meer uitleg over.

“Ik ben niet de persoon die mij veel moeilijke vragen stelt in het leven of mij kapot filosofeert over verschillende dingen”, zegt Jeroen. “Maar ik heb wel veel dingen meegemaakt de afgelopen 10 jaar. Ik ben papa geworden, maar ik heb ook kennis gemaakt met ziekte in nabije familie. Ik bedoel er dus mee dat ik het leven nu een beetje begrijp. Ik was altijd heel druk en ambitieus. Ik ben dat nog steeds, maar nu heb ik meer geduld. Er is wat rust gekomen.” 

"Ik blijf het steeds liever doen"

“Ook de komende 10 jaar blijf ik in de ‘food’-richting gaan”, verzekert Jeroen. “Ik presenteer 'Twee tot de zesde macht' heel erg graag, maar mijn grote liefde is toch wel koken. En op televisie koken in het bijzonder is een combinatie die ik heel graag blijf doen. Het ligt me ook goed. Ik ben nog steeds gepassioneerd met eten bezig en dat zal zo blijven.”

“Ik heb wel gevraagd aan de VRT-directie om me op tijd te laten weten wanneer ik moet stoppen, anders val ik in een zwart gat”, aldus de populaire tv-chef. “Ik zou me echt moeten voorbereiden op het einde van ‘Dagelijkse Kost’. Ik ga het niet makkelijk kunnen lossen, omdat ik het zo graag doe. Ik sta met een glimlach op als ik weet dat ik mag gaan filmen. Ik kijk er altijd zo naar uit! Ik blijf het steeds liever doen", concludeert hij.