-->

Sean Dhondt neemt ingrijpende beslissing: “Het komt door Laura Tesoro”

Sean Dhondt neemt ingrijpende beslissing: “Het komt door Laura Tesoro”
Zaterdag 3 April 2021 - 13:30   I   Foto: Instagram   I  

Sean Dhondt heeft met ‘Killer Smile’ zijn tweede solosingle uit. Alweer is ‘Killer Smile’ een popsong: mijlenver van het hardere punkgenre waarmee Sean in het verleden met bands als Nailpin naar buiten kwam.

“Het nummer is pure pop, met wat donkere trappy invloeden”, laat Sean weten in Het Nieuwsblad. “Het klinkt vrolijk, maar in de tekst wordt het soms donker. Ik zing: ‘You put the nails in my coffin, you could be the death of me.’ Maar uiteindelijk breng ik een positieve boodschap. Het zijn rotte tijden, maar dit komt ook wel weer goed.” 

Dat hij als Qmusic-dj werkt, is lang geen garantie om meer playtime te krijgen. “Het is niet omdat ik hier werk, dat ze mijn nummers ook draaien”, aldus Sean. “‘Sorry, dat past niet bij ons’, dat heb ik ook al eens te horen gekregen. Maar dit nummer keurde de muziekredactie goed. Het is wel bijzonder om je eigen nummer aan te kondigen in de show, zonder vreemd over te ­komen.”

"Als het goed voelt, waarom niet?"

Dat hij zich de laatste tijd helemaal overgeeft aan de popmuziek, is bijzonder genoeg te danken aan Laura Tesoro. “Bij ‘The Voice Kids’ hadden we als coaches ­samen een popnummer ­gezongen en ze zei me ­achteraf: ‘Je stem leent zich daartoe, dat is zo goed gezongen. Waarom heb jij nog nooit pop gedaan?’” 

“Ik luister graag naar popmuziek, maar ik durfde het niet goed zelf te brengen”, geeft Sean eerijk toe. “Maar als het goed voelt, waarom zou je dat niet doen? Laura heeft dat ­onbewust in een stroomversnelling gebracht.”

TAGS  I  Sean Dhont  I  Laura Tesoro  I  shownieuws  I  The Voice Kids  I  shownieuws