Anuna De Wever organiseert opnieuw klimaatmars: "Opnieuw duizenden betogers" Royalty
Royalty

Anuna De Wever organiseert opnieuw klimaatmars: "Opnieuw duizenden betogers"

Anuna De Wever organiseert opnieuw klimaatmars: "Opnieuw duizenden betogers"

Klimaatactiviste Anuna De Wever is niet van plan om te stoppen met klimaatmarsen. Die konden door het coronavirus niet meer plaatsvinden, maar straks gaat ze er weer mee aan de slag.

“Ons plan is oktober, als corona – normaal gesproken – voorbij is. In sommige landen beginnen ze er vroeger aan maar in België verloopt de vaccinatie zo traag dat we zeker willen zijn dat de mensen veilig kunnen demonstreren", zegt De Wever in De Morgen.

"We willen opnieuw duizenden betogers op de been brengen; dat is vooral belangrijk bij de eerste mars. Makkelijk zal het niet zijn want de klimaatkwestie is volledig van tafel geveegd door corona", zegt De Wever.

"Hoe krijgen we de mensen zover?"

Ze maakt zich wel zorgen of de mensen wel gemotiveerd gaan zijn om nog op straat te komen. "De jongeren zijn nu vooral kwaad omdat ze hun kot niet uit mogen, ik kan me voorstellen dat ze straks helemaal geen zin hebben om zich bezig te houden met andere moeilijkheden. Daar maak ik me best zorgen over: hoe krijgen we de mensen straks weer zover dat ze de straat opgaan voor het klimaat?"

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws