-->

Jelle Cleymans: “Daarom wil ik niet dat Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen wint”

Jelle Cleymans: “Daarom wil ik niet dat Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen wint”
Zaterdag 3 April 2021 - 14:30   I   Foto: Photonews   I  

Zowat alle Belgische wielerliefhebbers leggen zondag hun hoop in Wout van Aert om de Ronde van Vlaanderen te winnen en zo Mathieu van der Poel op te volgen. Ook Jelle Cleymans zal duimen voor van Aert. De zanger is namelijk een enorme fan.

"Als ik naar de koers kijk, ben ik nog altijd dat 12-jarige jongentje dat vol bewondering zit te staren naar televisie", zegt Jelle aan Sporza. "Toen ik Wout van Aert derde zag worden in de Strade Bianche, onder de modder en vallend, dacht ik: ‘Wauw wat gebeurt er hier? Een veldrijder die het zo goed doet’."

"Het deed me denken aan die keer dat de jonge Tom Boonen derde werd in Parijs-Roubaix", klinkt het. "De jeugd die van zich laat horen, onbezonnen en met een ongelooflijke spirit om te willen winnen.” 

"Ik kijk toch vooral voor van Aert naar de Ronde"

"Het mooie aan koers is dat het zo eerlijk is”, vervolgt de zanger/acteur. “De beste wint, maar ik heb toch graag dat een Belg wint en dan vooral Wout van Aert. Ik gun het iemand als Jasper Stuyven zeker ook, maar als ik zondag naar de Ronde kijk, is het toch vooral voor van Aert. Om zijn enorme kracht en zijn uitstraling. Ik hoop dat hij er nog wat monumenten bij doet.”

"Ik ben een echte Vlaming, dan wil je een Hollander niet zien winnen"

Jelle heeft ook veel bewondering voor de laatste winnaar van de Ronde, Mathieu van der Poel. "Maar ik ben een echte Vlaming, dus dan wil je een Hollander toch niet zien winnen?", lacht hij. "Ik heb hetzelfde met Alaphilippe en vroeger met Cancellara. Allemaal indrukwekkende sportmannen."  

Dat van Aert wint zondag, dat wil Jelle niet zomaar gezegd hebben. "Dat dacht ik vorig jaar ook. Ik was zeker dat hij in een sprint sneller zou zijn dan van der Poel, maar in eendagskoersen spelen zoveel factoren mee."

"Ik durf dus op niemand mijn geld te zetten voor zondag, maar wat Alaphilippe en Van der Poel deden in Dwars door Vlaanderen, dat was zand in de ogen strooien. Dat weet ik wel. Zo naïef mogen we niet zijn", besluit Jelle.