Maandag 5 April 2021 - 17:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Zeer moeilijke periode voor Wendy Van Wanten: “Ik durfde zelfs niet naar de winkel”

Zeer moeilijke periode voor Wendy Van Wanten: “Ik durfde zelfs niet naar de winkel”

In 'Speeltijd' op radiozender Joe blikt Ann Van Elsen elke week terug op de jeugdperiode met een bekend persoon. Zaterdag was dat Wendy Van Wanten. Zij heeft in haar lange carrière heel wat ups, maar ook downs gekend.

Wendy begon op haar 19e al aan haar modellencarrière te werken. “En ik had meteen de cover van Libelle”, zegt Wendy. “Dat is meteen ook het laatste dat mijn mama gezien heeft van mij. Ik ging weg uit het ziekenhuis en die avond is ze gestorven. Dat was dus een heel pijnlijke periode, maar toch heb ik mij toen verder gefocust op het model-zijn.” 

“Ik had gezegd: ‘Wat moet ik hier nu doen zonder mama?’”, aldus Wendy. “Ik had een enorme band met haar. Ze was ook al 43 toen ze mij kreeg. Ik was ‘een accidentje’, zoals ze zeggen,” lacht ze. “Maar ik had een enorm dichte band met haar en ik dacht: ofwel ga ik zitten wegkwijnen, ofwel ga ik er iets van maken. En dan heb ik gekozen voor het tweede, zodat mama fier op mij kon zijn.”

"Wendy is therapie geweest"

Wendy’s echte naam is natuurlijk Iris. De relatie Wendy-Iris is altijd heel vlot verlopen. “Iris had altijd de teugels in de hand, nu nog”, klinkt het. “Ik heb altijd gezegd dat Wendy therapie is geweest. Als Iris ben ik immers eerder een verlegen meisje, maar als ik in de huid kruip van Wendy… Dat is een sterke madam, hè, die daar staat. Ik heb veel kansen gekregen dankzij Wendy.”

"Ik heb een aantal jaar vermeden om gewoon normaal te doen"

“Frans heeft mij geleerd om meer Iris te zijn”, laat de zangeres nog weten. “Ik heb een hele periode gehad dat ik zelfs niet meer naar de winkel durfde als Wendy. Omdat je dan altijd bekeken wordt. Als ik werk, en ik moét Wendy zijn, dan is dat geen probleem. Maar in mijn moeilijke momenten heb ik daar niet altijd zin in. Ik heb dus een aantal jaar vermeden om gewoon normaal te doen. Maar nu heb ik daar totaal geen probleem meer mee", besluit ze.

TAGS  I  Wendy Van Wanten  I  shownieuws  I  Speeltijd  I  Ann Van Elsen