Er vallen steeds meer doden na het krijgen van AstraZeneca-vaccin Royalty
Royalty

Er vallen steeds meer doden na het krijgen van AstraZeneca-vaccin

Er vallen steeds meer doden na het krijgen van AstraZeneca-vaccin

De onrust over het AstraZeneca-vaccin blijft groeien. Na gevallen in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland zijn nu ook in Frankrijk twee mensen overleden na het toegediend krijgen van het AstraZeneca-vaccin. De familie van een 38-jarige overleden vrouw in Frankrijk stapt zelfs naar de rechtbank.

De vrouw werkte in een verzorgingstehuis voor mindervaliden. Half maart kreeg ze een eerste prik van het AstraZeneca-vaccin. Nadien ging haar gezondheidstoestand snel achteruit. Uiteindelijk is ze overleden. In Frankrijk zijn al 12 gevallen van tromboses gemeld en vier overlijdens. Het ging daarbij om negen mensen onder de 55. Hoewel er nog geen oorzakelijk verband is aangetoond, werd in Frankrijk toch beslist om te stoppen met het AstraZeneca-vaccin bij mensen onder de 55.

Landen grijpen in

In Canada dient men ook het vaccin enkel nog toe aan mensen boven de 55. In Duitsland is dat boven de 60 en dat geldt nu ook voor Nederland. Daar kende men ook enkele gevallen met tromboses, waarna besloten werd om het vaccin enkel nog toe te dienen aan mensen boven de 60 jaar. In ons land blijft het voorlopig toegediend worden in alle leeftijdsgroepen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws