Brys volgend seizoen trainer bij deze Belgische topclub? "Ik wil graag" Sport
Sport

Brys volgend seizoen trainer bij deze Belgische topclub? "Ik wil graag"

Brys volgend seizoen trainer bij deze Belgische topclub? "Ik wil graag"

Marc Brys is ondertussen 56 jaar oud, maar hij coachte tot op heden nog nooit een Belgische topclub. Opmerkelijk. Bij iedere club waar de Antwerpenaar passeerde, maakte hij immers indruk. Wie weet zien we Brys volgend seizoen wel aan het werk bij een grote club.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws steekt de huidige trainer van STVV niet onder stoelen of banken dat hij droomt van een klus bij een topclub uit de Jupiler Pro League. "Iedereen met ambitie stelt zich op een dag de vraag waar zijn limiet ligt. Natuurlijk wil ik graag tonen wat ik in mijn mars heb", aldus Brys.

"Elke ploeg waarmee ik gewerkt heb, maakte ik beter"

"Zonder mezelf te overschatten, denk ik te weten wat ik kan. Elke ploeg waarmee ik gewerkt heb, maakte ik beter. Ik hoor soms spelers zeggen: 'De trainer gelooft niet in mij.' Ik vind dat larie. Een speler moet eerst en vooral in zichzelf geloven. Zelfvertrouwen is een noodzaak in topsport."

Nog in het interview, haalt Brys ook de loftrompet boven voor... Club Brugge. En net dat Club Brugge zou achter de schermen al op zoek zijn naar een opvolger voor Ivan Leko. Toeval of niet? Het zal moeten blijken.

(Lees verder onder de foto)

"Club Brugge maakt daar slim gebruik van"

"Ik gebruik alle toelaatbare middelen die mij in staat stellen om te winnen - waarom niet? Elke club heeft zijn plaats in de hiërarchie van het Belgische voetbal, en een ploeg als Club Brugge maakt daar slim gebruik van", merkt Brys op. "Hun spelers voelen dat ze macht hebben. Als Vanaken in volle actie uit zichzelf stopt omdat hij een vinger in zijn rug voelt, en de ref fluit een fout, dan is dat pure macht. Als pakweg Boli zoiets zou doen, wordt gegarandeerd voortgespeeld."

Al hangt Brys niet de Calimero uit. "Wel, ook al verlies ik een kostbaar punt, toch vind ik zoiets knap van Club. Handig gebruikmaken van de macht die je hebt, is een kwaliteit", besluit de ervaren trainer.

Populair

Laatste nieuws