-->

'Familie’-comeback laat Martine Jonckheere niet onberoerd: “Daar schrok ik wel van”

'Familie’-comeback laat Martine Jonckheere niet onberoerd: “Daar schrok ik wel van”
Dinsdag 6 April 2021 - 13:30   I   Foto: VTM   I  

Martine Jonckheere is vooral bekend van haar rol als Marie-Rose in ‘Familie’. In 2015 werd ze ontslagen en verliet ze de populaire VTM-soap. Maar na zes jaar maakt ze eindelijk haar comeback.

“Laat ik maar vooral benadrukken hoe blij ik ben met de herkansing die ik nu krijg”, zegt Martine in Dag Allemaal. “Er is ’n nieuw beleid bij ‘Familie’, en die mensen beseffen dat ik nooit had mogen weggaan. Ik mag nu ’n prachtige rol spelen: een gelouterde vrouw, die schuld met zich meedraagt en boete heeft gedaan. Ik ben er zo dankbaar voor.” 

“Ik ben ervan geschrokken hoe vriendelijk iedereen was”, laat Martine weten. “Zelfs de mensen met wie ik vroeger ’n mindere band had. Ik had iets verwacht als: ‘Mja, ‘ze’ is daar weer.’ Maar ’t was zo warm en hartelijk. Het ontroerde me.” 

"De oude Jonckheere is terug"

Na haar omstreden ontslag koestert de actrice ook geen wrok meer. “Nee, ik laat ’t verleden achter me”, klinkt het. “Ik kreeg complimenten trouwens, van iemand achter de schermen. Die voelde zich ambetant in mijn plaats, over alles wat er gebeurd is. Hij begreep niet dat ik níet verbitterd was."

"De oude Jonckheere is terug, ja”, verzekert Martine. “Af en toe heb je dat eens nodig, om aan de andere kant te staan. Dat maakt je dankbaar”, besluit ze.

TAGS  I  Martine Jonckheere  I  Familie  I  shownieuws  I  VTM