Dinsdag 6 April 2021 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Adrie van der Poel doet opmerkelijke uitspraak over zijn zoon Mathieu: “Dit kan gewoon niet”

Adrie van der Poel doet opmerkelijke uitspraak over zijn zoon Mathieu: “Dit kan gewoon niet”

Adrie van der Poel was te gast in de Sporza-wielerpodcast ‘De Tribune’. Van der Poel senior denkt dat zijn zoon, Mathieu, alvast blij zal zijn dat hij weer zal kunnen gaan mountainbiken.

"Het saaiste deel van zijn seizoen is achter de rug voor Mathieu, al plaats ik daar zelf vraagtekens bij. Als je koerst als Mathieu, dan kan het niet saai zijn”, benadrukt Adrie. “Zeker als je zijn uitslagen dan nog eens bekijkt. Maar het veldrijden en mountainbiken zijn een heel andere wereld. Zeker de mountainbikewereld. Er zijn andere mensen, een andere mentaliteit, meer uitdagingen en extremen. Het is ook korter.”

"Een discipline als mountainbiken kan je er niet zomaar bijnemen"

"Mathieu is er 4 jaar geleden mee begonnen en ik heb na een jaar gezegd dat hij het niet zo voort kon doen”, klinkt het. “Er zat helemaal geen lijn in. Een discipline als mountainbiken kan je er niet zomaar bijnemen. Het moest gestructureerd zijn. In drie jaar tijd hebben de broers Roodhooft daar iets neergezet. Ze staan ook op die wedstrijden nu met een camper, een truck en het personeel.”

"Zo is er twee jaar heel hard gewerkt om Mathieu aansluiting te doen maken met de wereldtop”, vertelt Adrie van der Poel. “Als sporter krijg je daar veel moraal van om nog beter te doen en nog meer bezig te zijn met je materiaal. Ik ga ervan uit dat hij zijn plaatsje in de top 8 van het mountainbike zal kunnen veiligstellen en dan is het hopen dat de Olympische Spelen doorgaan", besluit hij.

TAGS  I  Adrie van der Poel  I  Mathieu van der Poel  I  sport