Dinsdag 6 April 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Peter Van Asbroeck lacht ‘Thuis’-scenaristen uit: “Wat een mirakel”

Peter Van Asbroeck lacht ‘Thuis’-scenaristen uit: “Wat een mirakel”

Peter Van Asbroeck zien we al een tijdje niet meer op het kleine scherm. Ooit was hij nochtans iedere dag op televisie te zien, of vooral: te horen. Zo was hij de eerste drie seizoenen de voice-host van ‘Komen Eten’. Tot hij plots aan de kant geschoven werd.

“Woestijnvis had net VT4 overgenomen”, vertelt Peter in het Nieuwsblad. “'Uitlachtelevisie' zoals ‘Komen Eten’, dat mocht niet meer. Eigenlijk wilden ze het programma afvoeren, maar daarvoor was het te populair. Dus probeerden ze er een soort reportage van te maken, met een host die op bezoek ging bij de kandidaten. Ze hebben me daarvoor nog auditie laten doen, ik vermoed eerder uit vriendelijkheid.”

“Ik ben ook maar beginnen te presenteren eens ik de overstap naar VT4 gemaakt had en het concept 'reality-tv' hier zoetjesaan voet aan wal begon te krijgen", vertelt Peter. "Ik ben vaak op stap geweest met een cameraploeg die nog moest wennen aan de nieuwe manier van werken. Met een camera op de schouder filmen? Ik weet niet hoe dat moet, kan dat niet gewoon met een statief?”

"De scenaristen opteerden voor een miraculeuze genezing"

De meeste bekendheid verwierf Peter toch met zijn rol als Werner Van Sevenant in ‘Thuis’. De kans dat hij daar nog naar terugkeert is klein, al leeft zijn personage nog. “Het was soms kantje boordje, maar inderdaad”, lacht de acteur. “Goed verhaal uit ‘Thuis’: op een bepaald moment had ik zogezegd mijn twee benen gebroken en zou ik zes tot acht weken in een rolstoel zitten. Maar daar waren de decors niet op voorzien, ik blokkeerde overal de boel. Dan hebben de scenaristen toch voor een miraculeuze genezing geopteerd.”

TAGS  I  Peter Van Asbroeck  I  Komen Eten  I  Thuis  I  shownieuws