Dinsdag 6 April 2021 - 21:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst in het oog van de storm: “Wat een triestige mens”

Marc Van Ranst in het oog van de storm: “Wat een triestige mens”

Niet minder dan 147 mensen hebben Marc Van Ranst de afgelopen maanden telefonisch lastiggevallen. Voor de viroloog is de maat vol, en hij stapt met de nummers naar de federale politie. Deze beslissing valt niet bij iedereen in goede aarde.

“Ik moet alle dagen op zijn smoel zitten kijken, maar ik kan er niet voor naar de politie, hoor”, schrijft iemand op de sociale media. “Hoge bomen vangen veel wind zeker… Moest hij wat meer zijn job doen in zijn labo en wat minder mediageil zijn en zich zelf aan zijn onnozele regeltjes houden hadden we misschien al wat verder gestaan.” 

"Ik zou er bijna compassie mee krijgen"

“Tussen het maken van duizenden grafiekjes door heeft hij toch nog tijd gevonden om zijn fanlijst te updaten”, zegt een ander. “En hij heeft nog wel zoveel werk tijdens deze pandemie zeg. Ik zou er bijna compassie mee krijgen.” “Tja als je continu aandacht zoekt, moet je niet gaan wenen wanneer je die ook krijgt."

“Eerst overal de smeerlap uithangen, en dan verontwaardigd zijn”, briest nog iemand. “En iedereen blijft die gast maar blindelings geloven. Triest.” 

“Die heeft nog nooit van een privé-nummer gehoord”, lezen we nog. “Dus als ze zijn nummers hebben, zullen het wel goeie vrienden zijn. Ik geef mijn nummer alleszins niet aan iedereen. Hij zoekt dat duidelijk zelf. Niets anders te doen dan spelen.”

"Die moet elke dag minstens 1 keer in de spotlight staan"

“‘Het ernstig verstoren van de rust van een persoon, terwijl men wist of had moeten weten dat zijn gedrag dit effect had kunnen veroorzaken'”, is nog een reactie. “Marc van Ranst verstoort al een jaar mijn rust en hij weet ook dat zijn gedrag dit effect had kunnen veroorzaken... Moet ik hem nu ook aanklagen?”

“Hij lokt het allemaal zelf uit en daarna gaat hij bleiten bij de flikken. Ocharme markske toch. Triestige mens.”

“Die moet toch echt elke dag minstens 1 keer in de spotlight staan, hoe zotter, hoe liever”, klink het nog. “Beetje neiging naar grootheidswaanzin: ‘Ik ben Marc Van Ranst en ik zal het eens allemaal zeggen.’ Als een ‘gewone’ burger dit zou melden bij de politie, zou die hier notie van nemen en dat is het. Maar Zijne Hoogheid verwacht 2jaar cel hiervoor.”

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  shownieuws