Dinsdag 6 April 2021 - 18:30   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Steven Van Gucht: “Deze mensen zijn er heel erg aan toe”

Steven Van Gucht: “Deze mensen zijn er heel erg aan toe”

Het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus daalt voor een derde dag op rij. Dat stemt Steven Van Gucht optimistisch. “De komende dagen zal deze daling zich waarschijnlijk verder zetten”, klinkt het.

“We moeten dat natuurlijk met een korreltje zout nemen, want we weten dat er wat minder getest wordt, zeker bij kinderen en bij tieners dus dat is normaal”, zegt Steven Van Gucht in het ‘VTM NIEUWS’. “Dat gebeurt altijd als de scholen dicht zijn: dan wordt er wat minder getest en dan kan het ook zijn dat je wat minder besmettingen gaat oppikken. Maar los daarvan, als je naar de curve kijkt, denk ik wel dat er een daling ingezet is. De vraag is dan natuurlijk hoe snel die de komende dagen gaat gaan.”

"Heel wat mensen zijn er erg aan toe"

Belangrijk is dat die daling vooral sneller gaat, want het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen. Op intensieve zorgen slinkt het aantal vrije bedden zienderogen. “Momenteel liggen er 865 patiënten op intensieve zorgen”, aldus de viroloog van Sciensano. “Dat is héél veel.” 

Dat is 28% van het totaal aantal patiënten in het ziekenhuis. "Als je dus kijkt naar die verhoudingen, zie je dat er toch heel wat mensen erg aan toe zijn”, benadrukt Van Gucht. “Voorlopig stijgt dat ook nog verder door. En als die stijging zich doorzet, kunnen we ons volgende week verwachten aan 1.000 of meer patiënten op intensieve zorgen”, besluit hij.

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  VTM