Kris Peeters dient Bart De Wever van antwoord: "Dat doe je niet" Politiek
Politiek

Kris Peeters dient Bart De Wever van antwoord: "Dat doe je niet"

Kris Peeters dient Bart De Wever van antwoord: "Dat doe je niet"

Europees lijsttrekker voor CD&V Kris Peeters vindt de uithaal van N-VA voorzitter Bart De Wever aan zijn adres totaal misplaatst. De Wever maakte de vergelijking met de zelfdoding bij de Romeinen in een vergelijking "het droevige einde" van Peeters.

De allusie op de zelfdoding heeft volgens Peeters "geen stijl". “Zelfdoding is een heel ernstige problematiek. Zulke uitspraken over een politiek tegenstander in de mond nemen, dat doe je niet", zei Peeters in De Ochtend. "Politiek is geen persoonlijke kwestie. Ik doe zo’n uitspraken zelf niet en ik heb Bart De Wever of niemand persoonlijk getackeld.”

Peeters hoopt dat de campagne van 26 mei niet dezelfde kant opgaat als de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen in oktober van vorig jaar. “Ik hoop dat de nationale politiek enig niveau behoudt”, zei hij. Peeters vindt het een eer om naar Europa te gaan. “Het Europees Parlement is zeer belangrijk voor Vlaanderen en België. Als christendemocraten hebben we belangrijke Europese traditie, die wil ik verderzetten”, tweette hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws