Donderdag 8 April 2021 - 20:30   I   door Redactie

Nora Gharib doet opvallende uitspraak over Guga Baúl: “Dit is moeilijk voor ons”

Nora Gharib doet opvallende uitspraak over Guga Baúl: “Dit is moeilijk voor ons”

In de jongerenreeks ‘Nachtwacht’ gaan een weerwolf, een elf en een vampier gaan de strijd aan met allerlei kwade wezens uit de onderwereld. ‘Nachtwacht’ is zo populair dat ze al aan hun derde film, ‘De Dag van de Bloedmaan’, toe zijn. Daarvoor werden enkele grote namen opgetrommeld, zoals Guga Baúl en Nora Gharib.

“Het is leuk om nog een keer in een uitgebreid kostuum te spelen. Het helpt om in de sfeer van de film te komen en ik voel me echt een weerwolf”, zegt Guga Baúl in Gazet van Antwerpen. “De laatste keer was voor 'Galaxy Park'. Ik moet nu meer op mijn taal letten dan wanneer ik bijvoorbeeld sketches doe. Maar ik vind dit minstens even leuk.” 

"Je moet niet groot zijn om intimiderend te zijn"

“Ik speel Rhea, de zus van Wilko”, laat Nora Gharib weten. “Het is voor mij de eerste keer op een set van een film voor kinderen, maar ik vind het echt superleuk. In ‘De Dag van de Bloedmaan’ mag ik de stoere dochter van de weerwolvenkoning spelen en daar ben ik heel blij mee.”

Nora mag dan klein van gestalte zijn, ze weet met deze rol opnieuw een sterke vrouw te spelen. “Hiermee wordt nog maar eens duidelijk dat je niet groot moet zijn om intimiderend te zijn. Al is het verschil met Guga Baúl wel echt groot: ik ben amper 1,57 meter en hij is meer dan 1,90 meter. Dat heeft al enkele grappige momenten opgeleverd. Selfies nemen is bijvoorbeeld moeilijk voor ons”, lacht ze.

TAGS  I  De Dag van de Bloedmaan  I  Nachtwacht  I  Nora Gharib  I  Gugu Baúl  I  shownieuws