Donderdag 8 April 2021 - 21:30   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Mathias Coppens neemt drastische beslissing: “Ik kan het niet meer”

Mathias Coppens neemt drastische beslissing: “Ik kan het niet meer”

Omdat zijn broer Staf in Zweden een camping uit de grond aan het stampen is, presenteert Mathias Coppens vanaf 12 april zijn eigen quiz op VTM. ‘De Omgekeerde Wereld’ wordt de enige quiz waarin alle vragen al zijn gesteld. De kandidaten moeten inschatten welke BV het antwoord op welke vraag weet.

Kijkers die Mathias al even niet meer op het kleine scherm hebben gezien, zullen alvast twee keer moeten kijken door zijn nieuwe look. “Wel, ik zal eens vertellen hoe die tot stand is gekomen”, zegt Mathias in TV Familie. “Tijdens de ‘Code van Coppens’ had ik m’n zoon Marcel beloofd dat hij een TikTok-filmpje mocht maken waarbij hij m’n haar zou afscheren. En voilà, dat heeft hij dus gedaan. Fier dat hij was!

"Ik hoop dat ik hier niemand mee teleurstel"

Maar de korte coupe is niet het enige verschil met de Mathias van enkele jaren geleden: hij draagt de laatste tijd ook een bril. “Die bril heb ik intussen nodig omdat ik anders tijdens tv-opnamen de autocue niet goed meer kan lezen. Dus ja, die nieuwe look... Ik hoop dat ik hier niemand mee teleurstel”, lacht hij. 

“Die bril heb ik toch al anderhalf jaar, hoor”, laat Mathias weten. “Ik heb die toen aangeschaft omdat ik de ondertitels op tv niet deftig meer kon lezen. En m’n gsm moest ik altijd wat verder houden. Ik dacht: ‘Coppens, ge wordt stilaan oud.’ In ieder geval: ik draag die bril nu om te lezen én te werken.”

TAGS  I  Mathias Coppens  I  De Omgekeerde Wereld  I  VTM  I  Code van Coppens  I  shownieuws