Vrijdag 9 April 2021 - 13:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Steven Van Gucht over heropening horeca: “Dit is het meest optimistische scenario”

Steven Van Gucht over heropening horeca: “Dit is het meest optimistische scenario”

De coronabesmettingen dalen momenteel met 12%. Dat is al heel wat beter dan twee weken geleden, toen we met stijgingen tot 42% zaten. Mede door de paasvakantie zijn de cijfers natuurlijk moeilijk te interpreteren.

In de ziekenhuizen werd afgelopen woensdag nog een record opgetekend: 332 opnames, het hoogste aantal sinds de tweede golf vorig jaar. Mogelijk hebben we ook daar nu de piek wel bereikt. Wat iedereen zich nu natuurlijk afvraagt, is of de cijfers genoeg zullen dalen om op 1 mei de horeca te heropenen.

"Volgens het meest optimistische scenario, waarbij iedereen de maatregelen zeer goed opvolgt, zouden we begin mei onder de 100 nieuwe ziekenhuisopnames per dag kunnen zakken", zegt Steven Van Gucht in Het Laatste Nieuws. Hij benadrukt dat dat wel heel optimistisch is. "Het kunnen ook 75 opnames zijn, of zelfs 200. Alle pistes liggen nog open, ook voor de horeca.” 

"Als maatschappij kunnen we nu iets hogere besmettingscijfers verdragen"

"Een verschil met vroeger is wel dat steeds meer mensen beschermd zijn door het vaccin (intussen hebben 1,56 miljoen Belgen al minstens één dosis van het vaccin gekregen, tegenover 1,27 miljoen bij het begin van de paaspauze, nvdr.), waardoor we als maatschappij iets hogere besmettingscijfers kunnen verdragen dan bijvoorbeeld in januari het geval was”, besluit Van Gucht.

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  vaccin  I  horeca