Vrijdag 9 April 2021 - 14:30   I   Foto: Instagram  I   door Redactie

Mathieu van der Poel ontziet zijn vriendin Roxanne niet: “Hij lacht me uit als ik dat vraag”

Mathieu van der Poel ontziet zijn vriendin Roxanne niet: “Hij lacht me uit als ik dat vraag”

Roxanne Bertels en Mathieu van der Poel leerden elkaar kennen toen Roxanne nog voor Porsche werkte. Van het wielerwereldje kende zij op dat moment helemaal niets en ook fietsen zelf zegt haar nog steeds niet veel. Het is dus niet zo dat het koppel soms samen een toertje doet.

“Ik moest vroeger naar school fietsen van mijn papa", zegt Roxanne in een interview met Het Nieuwsblad. "Door weer en wind. Sindsdien doe ik dat echt niet meer graag. Zelfs eens snel naar de bakker fietsen is er niet bij. Ik heb niet eens een eigen fiets. Trouwens: als ik morgen met Mathieu ga fietsen, ben ik hem op het eind van de straat al kwijt. Nee, dank u.” 

“Wat ik wel graag doe: samen met Mathieu naar de koers kijken en hem bestoken met duizend-en-één vragen”, aldus Roxanne. “Waarom valt die nu aan? Waarom rijdt die niet vol door? ­Mathieu lacht mij dan soms uit. Dat vindt hij geweldig.” 

"Ik ben er ook maar ingesmeten”

“Nu: ik leer bij”, benadrukt Roxanne. “Hoorde ik Mathieu vroeger op tv zeggen dat zijn dérailleur stuk was, was dat Chinees voor mij. Dat is al lang voorbij. Al ben ik nog altijd blij als Adrie en Corinne, zijn ouders, mij op sleeptouw nemen. Zelf parcoursen afsnijden, ik zou niet weten hoe ik eraan moet beginnen. Wat ik zeg: ik ben er ook maar ingesmeten”, besluit ze.

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  Roxanne Bertels  I  shownieuws  I  Porsche