Zaterdag 10 April 2021 - 14:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Opnieuw zware opdoffer voor horeca: “Het is onmogelijk”

Opnieuw zware opdoffer voor horeca: “Het is onmogelijk”

Als het van de experten afhangt, zullen we nog iets langer moeten wachten voordat we weer op restaurant kunnen gaan. Zij roepen namelijk op om ten vroegste half mei opnieuw te openen. Ook coronacommissaris Pedro Facon wil de heropening uitstellen.

1 mei werd lang als openingsdatum vooropgesteld als de coronacijfers beter zouden worden, maar dat is dus niet het geval. Daarom is het te vroeg om te versoepelen, vindt Marc Van Ranst. Ook de heropening van de cultuursector en de contactberoepen zal nog niet voor meteen zijn, als het van de experten afhangt.

“1 mei wordt heel moeilijk, zelfs onmogelijk om te halen”, zegt Van Ranst op Studio Brussel. “Uiteindelijk zijn alle beslissingen over versoepelingen en over heropeningen politieke beslissingen. Men moet daar dus keuzes in maken."

"Onze maatschappij heeft de keuze gemaakt om héél veel prioriteit te geven aan de onderwijssector, dus daar wil men absoluut proberen te openen na de paasvakantie. Wanneer men dat doet, moet men ook beseffen dat er heel weinig versoepelingsruimte is vlak daarna", besluit Van Ranst.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  horeca  I  corona