Zaterdag 10 April 2021 - 12:15   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

‘Furieuze Lionel Messi in alle staten na beslissing van Kevin De Bruyne’

‘Furieuze Lionel Messi in alle staten na beslissing van Kevin De Bruyne’

Kevin De Bruyne (29) besliste enkele dagen geleden om zijn toekomst aan Manchester City te verbinden. De Rode Duivel zette zijn krabbel onder een lucratieve deal tot medio 2025. Een beslissing die ook een serieuze impact heeft op de toekomst van… Lionel Messi (33).

Messi is na dit seizoen einde contract bij Barcelona en zal wellicht andere oorden opzoeken. De Argentijn sprak in de voorbije maanden al meermaals met Manchester City en voelde zich eigenlijk klaar om de overstap naar het Etihad Stadium te maken.

Geen geld meer voor Messi

Eén probleem: door de contractverlenging van De Bruyne is de komst van Messi plots niet echt meer aan de orde voor Manchester City. De Engelse club moet flink wat geld investeren in de nieuwe overeenkomst van De Bruyne en dat heeft zo zijn gevolgen.

Omdat Pep Guardiola er in de zomer koste wat het kost ook een topspits bij wil, zal het bestuur van Manchester City niet langer inzetten op de komst van Messi. Daarvoor is simpelweg niet genoeg geld meer voorhanden. Iets wat hard is aangekomen bij de Barça-ster.

Messi zou volgens Spaanse bronnen in alle staten zijn. Hij had zijn zinnen gezet op een overstap naar Man City, maar komt nu dus bedrogen uit. Messi neemt het Manchester City en De Bruyne erg kwalijk dat het zo lang duurde vooraleer er duidelijkheid was over de toekomstplannen.

Barça of PSG?

Waar de toekomst van Messi ligt na deze nieuwe ontwikkelingen, is nog niet duidelijk. Barcelona hoopt zijn vedette alsnog te verleiden tot een verlengd verblijf in Camp Nou. Messi zelf is er nog niet uit, want ook Paris Saint-Germain denkt nog steeds aan hem.

TAGS  I  Manchester City  I  Kevin De Bruyne  I  Lionel Messi  I  voetbal