Michel Wuyts doet opmerkelijke uitspraak over Wout van Aert: “Wie durft zoiets nog te beweren?” Wielrennen
Wielrennen

Michel Wuyts doet opmerkelijke uitspraak over Wout van Aert: “Wie durft zoiets nog te beweren?”

Michel Wuyts doet opmerkelijke uitspraak over Wout van Aert: “Wie durft zoiets nog te beweren?”

Michel Wuyts zag, mede door de coronacrisis, een zeer atypisch wielervoorjaar. De ene koers vond de wielerstem van de VRT nog mooier dan de andere. Dat kwam volgens Michel vooral dankzij het uitgebreide deelnemersveld.

“De Ronde van Vlaanderen was mooi, de Strade Bianche nog mooier”, zegt de Sporza-commentator in zijn column voor Het Laatste Nieuws. “Zeg ik niet uit verknochtheid aan het Toscaanse landschap. Beweer ik omdat het zoveel rijkere deelnemersveld voor nog meer beroering zorgde.”

"Wie verzint het dat een middengewicht uiteindelijk wint?"

“Heerlijk lange finale met zware jongens en iele pluimpjes. Van Aert en van der Poel tegen Bernal en Pogacar, met Alaphilippe als hyperactieve dirigent. Wie verzint het dat een middengewicht uiteindelijk wint?”, vraagt Michel zich luidop af. “Klassiekerskoningen tegen Tourwinnaars, het is te lang een onbereikbare droom. Weggemoffeld sentiment. Opgeborgen in aparte kastjes van de hyperspecialisatie.

“65 plus en 65 min: scheiden maar, vanwege verzonnen ongeschiktheid. Wie durft hardop beweren dat Pogacar de Ronde van Vlaanderen nooit wint? Wie grijnst ongelovig bij de bewering dat van Aert kan winnen in Luik? Hoog tijd dat die kastjes ontmanteld worden", besluit Michel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws