Overlegcomité neemt deze beslissing over heropening van horeca Politiek
Politiek

Overlegcomité neemt deze beslissing over heropening van horeca

Overlegcomité neemt deze beslissing over heropening van horeca

Woensdag komt het Overlegcomité samen. Dan zal er onder meer gekeken worden naar de heropening van de horeca. Daar is de voorbije dagen al heel wat over gezegd.

De kans dat de horeca heropent op 1 mei is onbestaande. Dat was nochtans de datum die eerder voorop werd gesteld. De derde golf gooide echter roet in het eten. Momenteel zijn ook de winkels en de niet-medische contactberoepen gesloten. Die zullen allicht eerst mogen heropenen. Ook de scholen zullen na de paasvakantie opnieuw de deuren openen.

De horeca komt andermaal achteraan in de rij. Coronacommissaris Pedro Facon liet al weten dat de horeca zeker voor midden mei best niet opengaat. Het is niet uitgesloten dat die datum zelfs nog wat meer wordt achteruitgeschoven, tot einde mei of begin juni. Het Overlegcomité is in ieder geval van plan om niet langer vast te houden aan 1 mei.

Financieel bloedbad

Het is een zoveelste klap voor de horeca, die al sinds half oktober gesloten is. Het afgelopen jaar waren de cafés en restaurants enkel open tussen juni en oktober. Voor velen gaat het om een financieel bloedbad, ondanks de steun van de overheid. Horeca Vlaanderen liet al weten dat als de horeca niet mag heropenen, ook andere sectoren gesloten moeten blijven.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws