-->

Bart De Wever is zwaar onder de indruk: "Ik ben echt geschokt"

Bart De Wever is zwaar onder de indruk:
Zondag 11 April 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Tijdens een lockdownfeestje in een Antwerps hotel is afgelopen nacht een dodelijk slachtoffer gevallen. Een 21-jarige man wilde zich verstoppen voor de politie, maar viel door het raam naar beneden. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) is geschokt door de gebeurtenissen.

"Ik ben geschokt door het overlijden van een jonge Antwerpenaar vannacht. Ik wil mijn medeleven betuigen aan zijn familie en naasten. Het gerechtelijk onderzoek naar deze verschrikkelijke gebeurtenis loopt.”

"Dit confronteert ons met de gevolgen van lange lockdownperiodes"

"Al sinds het begin van de controles op lockdownfeestjes merken we dat mensen zich proberen te onttrekken aan controles door de politie”, zegt De Wever. “De veiligheidsdiensten hebben echter ons algemeen belang voor ogen en zijn er om ons te helpen waar nodig. Politiemedewerkers in heel dit land hebben het voorbije jaar bewezen in uitzonderlijke omstandigheden professioneel en integer hun moeilijke opdracht uit te voeren.”

“Maar het overlijden van zo’n jong iemand confronteert ons pijnlijk met de gevolgen van lange lockdownperiodes op het mentaal welzijn, in het bijzonder van jongeren. Ik hoop dat we hierover in alle sereniteit het maatschappelijk debat zullen voeren”, besluit De Wever. 

TAGS  I  Bart De Wever  I  Antwerpen  I  lockdownfeest  I  shownieuws