"Nul compassie" na overlijden van jongeman zorgt voor storm van kritiek op Marc Van Ranst Royalty
Royalty

"Nul compassie" na overlijden van jongeman zorgt voor storm van kritiek op Marc Van Ranst

"Nul compassie" na overlijden van jongeman zorgt voor storm van kritiek op Marc Van Ranst

Er waren tijdens het afgelopen weekend weer enkele lockdownfeestjes van jongeren. Een 21-jarige jongeman kwam zelfs om het leven toen hij zich in een hotel wilde verstoppen voor de politie. Hij viel door het raam. Marc Van Ranst bracht zichzelf in de problemen met enkele uitspraken.

Van Ranst eroordeelde de jongeren die een lockdownfeestje bijwoonden. "Nul compassie", zei hij daarover. Dat kwam Van Ranst op gigantisch veel kritiek te staan omdat veel mensen die uitspraken linkten aan de dood van een 21-jarige jongeman. Van Ranst haastte zich op Twitter om meer kader te geven bij die uitspraken. Het kwaad was dan al geschied. De kritiek was enorm.

Rechtzetting

"Het overlijden van die jongeman is uiteraard bijzonder tragisch voor de ouders en vrienden, en dat verdient enkel sereniteit", aldus Van Ranst. "De 'nul compassie' refereerde naar de nultolerantie voor lockdownfeestjes. Er bestaan geen extra privileges voor diegenen die feestjes organiseren."

Ook Knack haastte zich om dit recht te zetten. "In een vorige versie van dit interview leken de woorden 'nul compassie' te wijzen op het overlijden in Antwerpen. Marc Van Ranst zegt dat die woorden foutief werden geïnterpreteerd. 'Nul compassie' wijst volgens Van Ranst op het fenomeen van feestvierders op lockdownfeestjes", aldus het weekblad.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws