Geert Molenberghs bevestigt slechte nieuws over versoepelingen Royalty
Royalty

Geert Molenberghs bevestigt slechte nieuws over versoepelingen

Geert Molenberghs bevestigt slechte nieuws over versoepelingen

Er zijn positieve signalen, maar het is nog veel te vroeg om al veel te versoepelen. Dat zegt biostatisticus Geert Molenberghs aan HLN LIVE.

"We lijken de piek van het aantal hospitalisaties dit weekend bereikt te hebben, zoals verwacht”, zegt Molenberghs. De druk op intensieve zorgen is echter heel hoog. "Dat wil zeggen dat de intensieve in dit land volledig bezet is en we daar weinig kunnen ‘avonturen’, want elk bed dat erbij komt voor Covid is er eentje dat niet kan gebruikt worden voor anderen, ook vaak dringende, intensieve zorg."

Er is dus geen ruimte voor versoepelingen. De cijfers zijn op dit ogenblik niet van die aard dat we kunnen zeggen dat ze heel fel gedaald zijn. Dit weekend heeft ook coronacommissaris Pedro Facon nog opgeroepen tot voorzichtigheid“, klinkt het.

Stapsgewijs

De verwachting is dan ook dat het Overlegcomité stapsgewijs zal werken wat betreft de versoepelingen. De horeca zal langer moeten wachten dan de vooropgestelde datum van 1 mei. Woensdag wordt er mogelijk ook nog geen beslissing genomen over de winkels en de kappers.

Populair

Laatste nieuws