Experts benadrukken: “Niet restaurants of kappers zijn het probleem, maar wel dít” Royalty
Royalty

Experts benadrukken: “Niet restaurants of kappers zijn het probleem, maar wel dít”

Experts benadrukken: “Niet restaurants of kappers zijn het probleem, maar wel dít”

De vooruitzichten voor de horeca en de contactberoepen zien er niet al te rooskleurig uit. Mensen uit deze sectoren moeten niet hopen op veel versoepelingen na het Overlegcomité, dat morgen weer samenkomt.

1 mei zal dan toch niet de datum worden waarop de horeca volledig kan herstarten. De coronacijfers die de laatste dagen worden opgetekend, liggen gewoonweg nog te hoog om dit toe te laten. Een serieuze klap voor de sector, die toch hoopt dat ze tenminste de terrassen kunnen uitzetten.

Vanuit Franstalig België klinkt steeds luider kritiek op de ‘sectorale’ benadering van de exitstrategie. In Le Soir pleiten drie experts ervoor om niet sector per sector te versoepelen, maar toe te laten wat wél kan, mits dat veilig kan. ”Het probleem zijn niet de restaurants of de kappers. Het probleem zijn de situaties waar veel mensen praten zonder masker in een slecht verluchte ruimte”, klinkt het bij de experts.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws