-->

Koen Crucke serieus onder de indruk: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

Koen Crucke serieus onder de indruk: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”
Dinsdag 13 April 2021 - 16:30   I   Foto: Photonews   I  

Dat Koen Crucke klaar is om opnieuw het podium op te gaan, is wel duidelijk. De zanger is al maandenlang aan het repeteren voor zijn nieuwste theaterkomedie ‘De Wens’, dat hij samen opstartte met actrice Blanka Heirman.

“Blanka en ik wonen niet zo ver van elkaar en kennen elkaar goed”, vertelt Koen in Het Nieuwsblad. “Toen we in lockdown ­zaten, wilden we iets omhanden hebben, creatief bezig blijven. Waarom geen toneelstuk maken, dachten we? We bedachten een verhaal voor twee figuren en werkten beetje bij beetje de details uit. Mijn echtgenoot, Jan, heeft het geheel uitgeschreven en zo zijn we nu toch al zeven maanden aan het repeteren, schrappen en bijschaven. Nu staat het ongeveer op punt.”

"We zullen in elk geval voorbereid zijn"

Het cultureel centrum van De Haan dient momenteel als repetitieruimte. “In onze eigen bubbel, drie à vier keer per week”, laat Koen weten. “We mogen van het gemeentebestuur doorgaan zolang we willen, anders staat het toch leeg. Enkel als er hier tentoonstellingen worden opgezet, moeten we uitwijken.”

“De ambitie is wel om er daarna mee door Vlaanderen te trekken”, aldus Koen over het theaterstuk. “Momenteel schrijven we verschillende culturele centra aan. We zullen in elk geval voorbereid zijn. Ik heb het nog nooit meegemaakt, zeven maanden lang één stuk ­repeteren. Zoals ik onlangs nog tegen Jan en Blanka zei: ‘Als we het nu nog niet kunnen, gaan we het nooit ­kunnen.’”

TAGS  I  Koen Crucke  I  shownieuws  I  De Haan