VTM kan het niet langer aanzien en grijpt noodgedwongen in Buitenland
Buitenland

VTM kan het niet langer aanzien en grijpt noodgedwongen in

VTM kan het niet langer aanzien en grijpt noodgedwongen in

Dinsdag is het begin van de ramadan: een maand waarin moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang vasten. VTM speelde hierop in en wenste iedereen die eraan deelneemt op Facebook een fijne ramadan.

Aanvankelijk werd de Belgische zender hiervoor bewierookt. De ramadan-deelnemers vonden het leuk dat er aan hen gedacht werd en bedankten VTM massaal. “Respect voor VTM!”, schreef iemand als reactie. "Jullie geven het juiste voorbeeld en laten zien dat we allemaal gelijk zijn.” Een ander grapte: “Dank u, VTM, ik zal voortaan alleen naar ‘Familie’ kijken in plaats van naar ‘Thuis’.”

Maar algauw werd de sfeer grimmiger en een racistische ondertoon nam zelfs de overhand: “Ramadan is niet onze cultuur. Maar dat moeten we allemaal maar verdragen, terwijl onze eigen tradities stilaan verdwijnen.” En ook: “Ik dacht dat VTM een Vlaamse zender was, maar ze gaan de VRT al achterna. Het zal snel gedaan zijn met kijken naar VTM.” “Mijn kloten ramadan! Ga terug naar je land, waar ramadan welkom is”, lezen we zelfs. “België is een katholiek land en dat willen we zo houden!”

"We zien ons genoodzaakt om je te blokkeren als je de regels blijft overtreden"

Daarop besloot VTM te reageren. “Dag iedereen, mogen we jullie uitnodigen om onze Facebook-leefregels even na te kijken?", klonk het. "Iedereen mag gerust zijn mening geven, maar we vragen je wel om dat op een respectvolle manier te doen, zonder daarbij mensen rechtstreeks aan te vallen. We zien ons genoodzaakt om je te blokkeren op onze pagina als je de regels blijft overtreden. Je kan de leefregels terugvinden bij de do's-and-don'ts op onze Facebook-pagina.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws