Marc Van Ranst haalt keihard uit naar politici: “Met hun flauwe zever” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst haalt keihard uit naar politici: “Met hun flauwe zever”

Marc Van Ranst haalt keihard uit naar politici: “Met hun flauwe zever”

De sociale media ontploffen tegenwoordig zowat van de berichten die Marc Van Ranst het allerslechtste toewensen. Zelfs met - vaak rechtse - politici ligt hij vaak in de clinch. Zo was er onlangs nog de tweet van Vlaams Parlementslid ­Stefaan Sintobin, die het hoofd van Van Ranst op het lichaam van een baby plaatste.

De gemakkelijke uitweg - niet meer op deze berichten reageren - weigert Van Ranst te nemen. “Wablieft? Neen, nooit”, benadrukt hij in Het Nieuwsblad. “Al zouden sommigen dat ongetwijfeld liever hebben. Maar als politici met een mandaat mij zo ­aanpakken, dan reageer ik. Moeten wij hen misschien betalen om zulke flauwe zever te vertellen? Wij zitten al meer dan een jaar onze nikkel af te draaien en dan krijg je dit. Ik kan best tegen grapjes. Maar die bedreigingen, die ben ik spuugzat.”

"Ook mijn Nederlandse en Duitse collega's worden niet gespaard"

De grote vraag blijft natuurlijk waarom net Van Ranst, die ons samen met zijn collega's toch voor een groot deel door de pandemie heeft geholpen, zo vaak en zo fel onder vuur ligt. “Toen we in het begin van de pandemie nog opgehemeld werden, wist ik dat sommigen toen al bezig waren de messen van de guillotine te slijpen”, vertelt Van Ranst.

“Voor alle duidelijkheid: vier ­virologen krijgen momenteel politiebescherming. Ik ben dus niet de enige”, aldus Van Ranst. “En ook mijn Nederlandse en Duitse collega's worden niet gespaard. Maar ik ben wel de enige die reageert op sociale media en daardoor de meeste bagger over zich krijgt. En regelrechte doodsbedreigingen. Dat kan ik niet pikken”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws