Vrijdag 16 April 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Patrick Lefevere ziet verontrustende evolutie: “Het bevalt me niets”

Patrick Lefevere ziet verontrustende evolutie: “Het bevalt me niets”

Julian Alaphilippe is na Remco Evenepoel de tweede renner van Deceuninck-Quick.Step die zijn contract verlengd. De sponsoring voor volgend seizoen mag dan nog niet in orde zijn, dat hield ploegbaas Patrick Lefevere niet tegen zijn goudhaantje voor de eendagskoersen drie jaar langer aan zich te binden.

“Ik had vanaf het begin het gevoel dat Julian absoluut wilde blijven”, zegt Lefevere in Het Belang van Limburg. “Maar, zonder altijd op de kap van de makelaars te willen zitten: iedereen weet hoe het werkt. Zo'n makelaar moet ook zijn werk doen en gaat dan toch eens met andere ploegen praten”, lacht hij. “Of toch doen alsof.” 

“Wie zoals Julian al een paar jaar aan de top staat, weet dat hij niet ieder jaar meer moet afkomen met de vraag of hij meer kan krijgen”, benadrukt Lefevere. “Dat is ook nu niet het geval. Julian krijgt een mooi salaris en heel mooie bonussen als hij een topwedstrijd wint. Dan kom je sowieso aan bedragen die niet laag zijn.” 

"Het is de concurrentie die mij opjaagt”

Na Remco Evenepoel dus nóg een snelle topdeal voor Deceuninck-Quick.Step. Het is nochtans niet de gewoonte van Patrick Lefevere om het allemaal zo snel te late gaan. “Maar het is de concurrentie die mij opjaagt”, aldus Lefevere. “Ook al bevalt die trend mij niet. Alleen zijn er bepaalde ploegen die iedereen voorstellen doen. Letterlijk: heel mijn ploeg heeft al een aanbod gekregen.” 

“Het lot van een winning team, zeker?”, klinkt het. “De concurrentie wil kennelijk heel graag dat team uit mekaar halen en de beste elementen wegplukken. Vandaar dat we nu al verlengen, toch bij een paar jongens. Want denk niet dat ik volgende week nog 25 contracten ga openbreken.”