-->

‘Familie’-acteur Braam Verreth: “Daarom maakten de schrijvers een slechterik van Simon”

‘Familie’-acteur Braam Verreth: “Daarom maakten de schrijvers een slechterik van Simon”
Vrijdag 16 April 2021 - 17:30   I   Foto: VTM   I  

Begin deze week zagen we niemand minder dan Simon opnieuw opduiken in ‘Familie’. Dat zorgde voor heel wat ophef, want het personage gespeeld door Braam Verreth heeft al heel wat op zijn kerfstok.

Simon maakte zes jaar geleden voor de eerste maal zijn opwachting in ‘Familie’. De verhaallijn rond het personage begon veelbelovend en het leven voor Simon zag er rooskleurig uit. De moeilijke band met zijn broer werd hersteld en op professioneel vlak schopte hij het zelfs tot CEO van VDB Fashion. 

"Oppassen of ze gaan van jou nog een slechterik maken"

Nadien ging het wel helemaal mis met Simon, en dat is volgens Braam aan hemzelf te danken. “In ‘Familie’ wordt bijna elke scène afgesloten met een ‘eindreactie’: een emotierijke blik van enkele seconden zonder woorden. Bij een van mijn eindreacties keek ik zo nijdig dat de regisseur zei: ‘Amai, er zit veel boosheid in jouw blik! Oppassen of ze gaan van jou nog een slechterik maken.’”

“Blijkbaar was de scenaristen dat eindbeeld ook opgevallen, want niet veel later veranderde Simon in het verhaal in een psychopaat. Maar volgens zijn psychiater is hij nu dus wel helemaal genezen”, lacht Braam.

TAGS  I  Familie  I  Braam Verreth  I  shownieuws