Anuna De Wever doet dringende oproep: “We moeten hier absoluut mee stoppen” Royalty
Royalty

Anuna De Wever doet dringende oproep: “We moeten hier absoluut mee stoppen”

Anuna De Wever doet dringende oproep: “We moeten hier absoluut mee stoppen”

Anuna De Wever ziet dat steeds meer mensen beseffen dat er iets moet veranderen in de wereld, alleen zijn hiervoor meer voorvechters nodig. Dat zegt ze in een statement dat ze de wereld in stuurde.

“Het enige dat mensen ervan kan weerhouden hun stem te verheffen en de macht in eigen handen te nemen, is wanneer ze denken dat ze dat niet hebben”, zegt Anuna. “Bewegingen over de hele wereld hebben aangetoond dat we gezamenlijk in staat zijn de wereld te veranderen. We hebben het systeem ontleed en hebben elk onderdeel van onderdrukking en uitbuiting bestreden.”

"Wij hebben de macht om iets te veranderen"

“Om dit te blijven doen, moeten miljoenen mensen over de hele wereld samen vechten voor een complete verandering van het systeem”, vervolgt de klimaatactiviste haar statement. “We moeten dapper genoeg zijn om alles in twijfel te trekken en opnieuw een wereld te ontwerpen die inclusief, solidair en respectvol is voor planeet aarde en voor de mens. We moeten stoppen met kijken naar 'het systeem' en 'de wereld' als iets buiten ons. Wij zijn het systeem. Wij zijn de wereld. En daarom hebben we ook de macht om het te veranderen.”

“Steeds meer mensen beseffen dit en beginnen in opstand te komen. Omdat het tijd is om het applaus te stoppen en mee te doen aan de mars. En daarom hebben we mensen nodig die dapper genoeg zijn om zich een andere wereld voor te stellen, en vastbesloten genoeg om ervoor te vechten”, besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws